BERD și Expert Petroleum își unesc forțele pentru îmbunătățirea exploatării zăcămintelor mature de țiței și gazele naturale din România

sonda okBanca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă companiei Expert Petroleum Compania) un împrumut de 5 milioane USD pentru finanțarea îmbunătățirii exploatării zăcămintelor mature de țiței și gaze naturale din România.

Pe măsură ce producția internă de țiței și gaze scade iar prețurile pentru țiței se mențin, de asemenea, scăzute, sunt necesare investiții în câmpurile onshore de țiței și gaze existente și concentrarea pe menținerea în continuare a viabilității economice, în conformitate cu cele mai recente reglementări de mediu, pentru asigurarea creșterii factorului de recuperare a hidrocarburilor .

Împrumutul BERD va ajuta Expert Petroleum să își optimizeze structura de capital și să investească în proiecte de modernizare în vederea creșterii eficienței energetice și îmbunătățirii producției. Investiția Băncii va contribui la demersul Companiei de a face câmpurile de țiței și gaze, pe care le operează, mai sigure, mai curate, mai productive și mai profitabile pe o perioada mai lungă de timp.

Eric Rasmussen, directorul BERD pentru Resurse Naturale, a declarat: „Suntem foarte încântați să susținem Expert Petroleum deoarece Compania continuă să ofere o abordare inovatoare și unică în reabilitarea câmpurilor de țiței și gaze mature și să asigure o recuperare mai eficientă a resurselor interne de hidrocarburi”.

Ghiath Sukhtian, președintele Expert Petroleum, a declarat: „Suntem încântați să extindem cooperarea noastră, de lungă durată, cu BERD. BERD reprezintă un partener cheie în strategia noastră de a moderniza și optimiza câmpurile mature de petrol si gaze, într-un mediu curat și sigur „.

Expert Petroleum este o organizație suplă și agilă specializată în optimizarea operațiunilor, dezvoltarea forței de muncă, eficientizarea consumului de energie și mărirea producției și a rezervelor câmpurilor mature de țiței și gaze. Compania operează în România 18 câmpuri mature de țiței și gaze însumând 600 de sonde în producție și peste 1000 de angajați. Expert Petroleum face parte din grupul GMS Holdings, care este un mare grup de investiții internaționale diversificate deținute de o familie.